Nieuwbouw naast Hulstkamp gebouw

>
>
Nieuwbouw naast Hulstkamp gebouw

Leegte naast Hulstkamp-gebouw opgevuld

Nu is het nog een gapend gat, aan de Maaskade op het Rotterdamse Noordereiland. Maar daar komt verandering in.
De leegte naast het monumentale Hulstkamp-gebouw wordt opgevuld met een chic appartementencomplex. Niet zomaar een klus, want de gevels aan de Nieuwe Maas vormen een beschermd stadsgezicht.

Impressie van het nieuwe pand aan de Maaskade © V8 Architects

 

Het resultaat is een stijlvol gebouwtje, opgetrokken uit natuursteen, met vier luxe appartementen. ,,Op zo’n plek zet je dus geen betonnen doos neer. Ook hebben we niet gekozen voor tierelantijnen zoals bij het Hulstkamp-gebouw”, zegt Rudolph Eilander van V8 Architects.

Zoals mede-architect Michiel Raaphorst het omschrijft: ,,Klassiek maar ook supermodern. Dit pand verwijst naar de rijke bebouwing van het Noordereiland.”

De bouwvergunning is onlangs verstrekt. Volgend jaar wordt begonnen met de bouw, in 2019 is de oplevering. ,,De gevel van het Hulstkamp-gebouw, zonder ramen, is een ‘wachtgevel’. Deze plek wacht dus al ruim 120 jaar op invulling”, zegt Raaphorst. Het huidige bakstenen muurtje, met garagedeuren, blijft behouden. Dit vormt als het ware het ‘voetstuk’ voor het woongebouw.

Opdrachtgever is het Noorse Thon, bekend van het hotel aan de voet van de Erasmusbrug. Ook wordt er gebouwd aan de achterkant, aan de Burgemeester Hoffmanstraat. Daar komen 24 kleinere expat-appartementen.

Het AD RotterdamArtikel door: Antti Liukku
Bron AD Rotterdam: www.ad.nl/rotterdam/….hulstkamp-gebouw
+ Zie ook de website van V8 Architecten

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart