Verslag betaald parkeren inloopbijeenkomst

>
>
Verslag betaald parkeren inloopbijeenkomst

Parkeervragen

Infoavond11 dec. 2019
Er stond gisteravond een lange rij bij Stichting Mualla.

Allemaal bewoners die graag nog wat vragen wilden stellen over het invoeren van betaald parkeren, dat vanaf januari wordt ingevoerd. Ambtenaren van de gemeente waren aanwezig om de vragen te beantwoorden. Enkele oudere bewoners werden meteen geholpen met het invullen van het aanvraagformulier.

 

Bezoekersvergunning

De meeste vragen bleken deze avond te gaan over de bezoekersvergunning: hoe vraag je dat aan en hoe werkt het eigenlijk als je bezoek ontvangt? Het antwoord daarop was helder. Aanvragen van een bezoekersvergunning kan online via de website van de gemeente. Je ontvangt dan een code, die je gebruikt om een bezoeker aan te melden via een app op je telefoon. Per jaar krijg je 500 uur waarop je bezoekers tegen een verlaagd tarief (0,60 cent per uur) kunnen parkeren.

Niet digitaal

Maar wat als je geen computer of smartphone hebt?
In dat geval kan je voor het aanvragen van een parkeervergunning of bezoekersvergunning terecht bij een van de stadswinkels (bijv. Maashaven of het Stadhuis). Je moet daarvoor wel eerst een afspraak maken via 14010, het algemeen telefoonnummer van de gemeente. Ook het aanmelden van je bezoekers kan je dan via dat telefoonnummer doen.

Hoe het allemaal precies werkt vind je op de website van de gemeente rotterdam.nl/parkerennoordereiland of rotterdam.nl/parkeren.

Overige vragen

Enkele andere vragen deze avond waren:

  • Is er niet een speciale regeling voor mensen die frequent bezoek krijgen, van kinderen of bijvoorbeeld hun lat-relatie?
    Antwoord: Nee, er is geen specifieke regeling voor frequente bezoekers. Je kan 500 uur per jaar gebruiken om je bezoekers goedkoper te laten parkeren.
  • Kan de eindtijd niet naar 18:00 uur, i.p.v. 23:00?
    Antwoord: De eindtijden voor het betaald parkeren zijn vastgesteld door B&W Rotterdam, die tijden liggen vast.
  • Wat wordt het parkeertarief voor andere bezoekers?
    Antwoord: Het normale parkeertarief dat mensen moeten betalen (dus zonder vergunning) is €2,50 per uur.

Effect

Eén van de ambtenaren gaf aan erop te rekenen dat het effect van betaald parkeren al snel zichtbaar zal zijn. In andere wijken waar betaald parkeren werd ingevoerd waren er na korte tijd al 30-40% meer parkeerplekken beschikbaar.

Bij tellingen op het Noordereiland bleken er zo’n 1700 auto’s geparkeerd te staan, terwijl er voor het eiland 1200 staan geregistreerd voor bewoners. We zijn benieuwd of vanaf volgend jaar een groot verschil zichtbaar wordt.

 

Verslag: Annette de Bus
(redacteur Facebook Noordereiland + Eilandkrant)

 

Betaald Parkeren

Locatie: Stichting Welzijn Mualla aan de Maaskade 39 in Rotterdam.
Datum: 10 december 2019
Tijd: 17.00 en 19.00 uur
Bekijk ook de folder Betaald parkeren in uw wijk

 

Zie ook bericht: Prijzen betaald parkeren
+ Betaald parkeren op het Noordereiland
+ Brief betaald parkeren

 

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart