Boostercampagne: de 3e prik

>
>
Boostercampagne: de 3e prik

3e prik - BoosterGGD Rotterdam-Rijnmond staat aan het begin van een ongekende opgave. Voor eind januari moeten alle Nederlanders van 18 jaar en ouder de mogelijkheid hebben een boostervaccinatie te halen. De versnelling van de boostercampagne is noodzakelijk vanwege de nieuwe omikronvariant van het coronavirus.

Met de boostervaccinatie wordt de kans verkleind dat te veel mensen in het ziekenhuis en op de intensive care terechtkomen. Daarom openen er op korte termijn vijf extra locaties voor de inwoners in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Zeven Boosterlocaties

In totaal zijn er straks zeven locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond om een boostervaccinatie te halen. De vaccinatielocaties in de Eendr8 in Hellevoetsluis en Sportcentrum Schuttersveld in Rotterdam waren al open.
De zeven locaties zijn:

[table “8” not found /]

Uitnodiging

Een afspraak is nodig om een boostervaccinatie te halen. GGD GHOR Nederland maakt via www.ggdghor.nl bekend welke (leeftijds)groepen uitgenodigd worden voor een afspraak. Dit gaat van oud naar jong. Daarnaast ontvangt iedereen een uitnodiging per post van het RIVM. Een afspraak maak je online: www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Drie maanden

Vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant wordt het interval ingekort naar 3 maanden. Het Europees geneesmiddelenbureau EMA gaf eerder dit jaar groen licht voor een boostervaccinatie 3 maanden na de laatste basisvaccinatie of besmet te zijn geweest met corona. Nederland hield tot voor kort nog 6 maanden aan, omdat dit de allerbeste bescherming lijkt te bieden. In het belang van de publieke gezondheid is de interval verkort naar 3 maanden, zo krijgen snel meer mensen een betere bescherming tegen ernstige ziekte door COVID-19.

 

Drukte

Niet eerder was een vaccinatie-opgave zo groot. Het wordt de komende periode erg druk. Geduld is daarom belangrijk, iedereen komt aan de beurt. Zorgprofessionals doen er alles aan om onder hoogspanning met veel inzet en motivatie deze klus te klaren.

GGD Rotterdam-Rijnmond staat er niet alleen voor en werkt nauw samen met alle zorgpartners in de regio, zoals huisartsen, apothekers, ziekenhuizen, maar ook onderwijsinstellingen.

 

Bron: Wijkraad Noordereiland

 


 

4 tips om een afspraak te maken:

(Foto’s swipen)

 

Bron: Twitter Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport 


 

Vaccineren saai?
Nee, man kijk deze video over de bijwerkingen van coronavaccins

(Spoiler alert: verwaarloosbaar).

Zie: www.coronavaccinatie.nl/jongeren

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart