Ook Burgemeester Aboutaleb laat zich vaccineren

>
>
Ook Burgemeester Aboutaleb laat zich vaccineren

Burgemeester Aboutaleb kreeg zijn eerste prik in de Van Nelle fabriek. ‘Alleen met vaccineren winnen we echt van corona. Dus lieve Rotterdammers, als je een oproep krijgt maak dan net als ik direct een afspraak.’

Bekijk de video van Burgemeester Aboutaleb

Kies ondertiteling video: Arabisch Bulgaars Engels Frans PoolsPortugees Papiaments Roemeens Turks

Meer weten over vaccineren?

ga naar: ggdrotterdamrijnmond.nl/infectieziekten/corona-covid19/vaccin/
📞 Heb jij een uitnodiging gehad? Bel dan het nummer uit de brief
💻 Of maak online een afspraak via www.coronavaccinatie-afspraak.nl

 

Nog meer info? 3 juni komt de Corona informatie bus naar het Noordereiland

Donderdag 3 juni, staat bij basisschool De Nieuwe Haven een Corona Informatiebus. Niet voor het testen of vaccineren, maar om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Dat kunnen vragen zijn over het vaccineren, maar ook wat je moet doen als een van je gezinsleden ziek is, of wanneer je je het beste kan laten testen en waar. Medewerkers van de GGD, gemeente en Humanitas zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
De coronabus staat dus in de Prins Hendriklaan op het Noordereiland, van 14.30 tot 15.30 uur.

 


Jonge arts informeert anderstaligen over coronavaccinatie: ‘Wekelijks moet ik complottheorieën weerleggen’

 

Het vaccineren is in volle gang, maar toch laat niet iedereen zich prikken. Mahdi Salih is internist-nefroloog op het Erasmus MC in opleiding en heeft een filmpje in het Arabisch gemaakt om niet alleen zijn oma, maar ook haar leeftijdsgenoten via WhatsApp te informeren in eigen taal.

Salih vindt het jammer dat er weinig video’s zijn over het belang van coronavaccins en besloot daarom zelf de handschoen op te pakken. De internist-nefroloog, die een Irakese achtergrond heeft, merkt dat hij complottheorieën vaak moet weerleggen. “Mijn oma stuurt wekelijks een bericht op WhatsApp door”, vertelt Salih. Daar moet hij naar eigen zeggen elke keer tegenin gaan. “Daarom heb ik een filmpje gemaakt, dat mijn oma onder haar vriendinnen mag verspreiden.”

Link van deze video:  https://youtu.be/Hi_OS_d1odc

 

RTV RijnmondBekijk het hele bericht op RTV Rijnmond: www.rijnmond.nl/nieuws/1272462/Jonge-arts-informeert-anderstaligen-over-coronavaccinatie-Wekelijks-moet-ik-complottheorieen-weerleggen

 

Zorg voor goed informatie

Vaccinaties moeten iedereen bereiken, maar de lage opkomstpercentages in de kwetsbare wijken zijn zorgelijk. De informatiekloof mag via een vaccinatiekloof niet leiden tot een nog grotere gezondheidskloof.

Bron: www.gezondheidskloof.nl/


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart