Bezoekers parkeren: noteer de eindtijd!

>
>
Bezoekers parkeren: noteer de eindtijd!

De wijkraad heeft diverse vragen en klachten ontvangen over het bezoekersparkeren.
Diverse bewoners en bezoekers hebben een naheffing gekregen. De wijkraad heeft daarover contact  gehad met de gemeente en geeft nu het volgende advies aan bewoners:

Beste bewoners,
Met enige regelmaat wordt bezoek van een eilandbewoners onaangenaam verrast met een naheffing parkeerbelasting. We hebben twee mogelijke oorzaken ervaren:

1.  Eindtijd ingeven
Het blijkt niet bij iedereen bekend dat je bij het aanmelden (via  de Bezoekers parkeren app) van je bezoek niet alleen de STARTtijd moet ingeven maar ook de EINDtijd. Heb je daar geen erg in? En blijft je bezoek langer geparkeerd dan 5 uur dan heb je een naheffing te pakken, want in de app is ingebouwd dat de parkeertijd standaard na 5 uur eindigt. Het idee hierachter is dat als je vergeet af te melden je geen kapitalen kwijt bent, maar de schade beperkt is tot 5 uur.

Dus invoeren: kenteken, zone, dag, starttijd EN eindtijd.

Gaat je bezoek eerder weg dan de ingegeven eindtijd? Geen probleem, stop de parkeeractie in de app met de rode STOP-knop.

2. Buitenlands kenteken
Op de gemeentelijke website staat dat het ingeven van een buitenlands kenteken mogelijk is. Dit is echter in de app niet erg duidelijk.
Typ je een buitenlands kenteken in, dan zie je een melding van de app: dit is een buitenlands kenteken. Sommigen schrikken daarvan en menen dat je dan niet verder kunt met invoeren. Dit is echter WEL mogelijk. Melding gewoon negeren is de ervaring, anders heeft jouw bezoek 1,2,3 een naheffing te pakken.

Aanpassingen in de app
Het zou wat klantvriendelijker kunnen, vinden wij. Inmiddels blijkt de gemeente bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe bezoekersapp en worden bovenstaande punten opgelost.
Maar voor de tussentijd wilden we u dit niet onthouden.

Wijkraad Noordereiland

Wijkraad Noordereiland

 

 

Website: www.rotterdam.nl/loket/aanmelden-parkeren-bezoek
Bron: Wijkraad Noordereiland


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart