Buurt Bestuurt overleg van 3 mei

>
>
Buurt Bestuurt overleg van 3 mei

Verslag vergadering Buurt Bestuurt

Buurt Bestuurt vergaderde online over hun buurt: het Noordereiland.

Lees hieronder het verslag van de vergadering van 3 mei 2021.

 

 1. Opening
  Patrick ontvangt de deelnemers in de digitale ruimte en verlaat daarna de vergadering i.v.m. werkzaamheden elders.
 2. Mededelingen van de diensten en aanwezigen:
  – Marijke, wijknetwerker heeft geen mededelingen
  – Martin, wijkagent heeft geen mededelingen
  – Arthyra vraagt of er gekeken kan worden naar de zitbankjes op het Burg. Hoffmanplein, zij zitten vol duivenpoep en de vraag is reinigen of verplaatsen.
  – Arthyra is weer begonnen met de wekelijkse wandelingen. Er doen 34 persoenen mee in groepje van 4, waarvan een met een geel hesje. Top weer Athyra!
 3. Buurtpreventie.
  Geen aanmeldingen ontvangen. Wordt verder opgepakt na Covid 19.
 4. Duimdrop.
  De wijkraad laat weten, dat deze faciliteit achterhaald wordt genoemd. Het is nog onduidelijk of het helemaal weg gaat of toch een voortzetting op iets andere leest. Aangezien het niet makkelijk zal zijn dit project met vrijwilligers voort te zetten wachten wij de definitieve beslissing van de wethouder af.
 5. La Plancha/ Vistalounge.
  La Plancha heeft een vergunning voor 5 jaar. Inmiddels is er een hek verrezen, waarvan een der aanwezigen opmerkte dat het in Artis niet zou misstaan. Het is onduidelijk hoe de relatie is tussen la Plancha en de uitgegeven aandelen voor de Vistalounge. Een en ander wordt verder uitgezocht.
 6. Vergroening Maaskade.
  Dinsdag 11 mei is er een digitale presentatie van Jannes vd Heide. Zie bericht »
 7. Verbouwing PH kade 12, Wegenergebouw.
  Een omgevingsvergunning is aangevraagd voor 103 appartementen. De vraag is ook hoe dit zich verhoudt tot het aantal parkeerplaatsen. Heden blijkt hiervoor al een wachtlijst te zijn. Het wachtlijst probleem wordt verder uitgezocht.
 8. Rondvraag, Niemand
 9. Sluiting.Buurt Bestuurt

Het is nog niet duidelijk of de geplande vergadering van 7 juni door kan gaan, dit van wegen technische uitdagingen maar info volgt spoedig.

 

Mededeling van het secretariaat.

Buurt Bestuurt is van de bewoners, voor de bewoners en dat vraagt dus een actieve inzet om dingen te organiseren, waar onze eilandsamenleving mooier en beter van wordt. Hiervoor zijn mensen nodig met verschillende kwaliteiten, organisatoren maar vooral doeners.
Op dit moment staan er in onze verzendlijst 70 personen. Van ongeveer de helft van deze mensen weten wij, dat zij op de ene of andere manier actief zijn voor het eiland, maar van een even groot deel missen wij de informatie.

Nu begrijpen wij zeer wel, dat de huidige coronatijd het contact moeilijk maakt, maar wij willen toch onderzoek doen naar wat deze relatief onbekenden nu nog doen en wat zij in de periode na corona zouden willen doen. Derhalve zullen wij aan de ons onbekenden binnenkort een mail sturen met de vraag in welk van de werkgroepen zij willen meedoen en wat zij dan willen doen.

Indien wij geen antwoord ontvangen schrappen wij deze mensen van de verzendlijst. De informatie is altijd te lezen op de website: www.Noordereiland.org.

Met vriendelijke groet,
Patrick en Marjolein

 

Ben je verhinderd? Laat het ons dan even weten via bbnoordereiland@gmail.com.
Neem ook eens een kijkje op www.noordereiland.org/buurt-bestuurt/ om op de hoogte te blijven van actuele eiland zaken.

Buurt_Bestuurt Noordereiland

Bron: Buurt Bestuurt Noordereiland


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart