Buurt Bestuurt overleg van 7 juni

>
>
Buurt Bestuurt overleg van 7 juni

Verslag vergadering Buurt Bestuurt

Buurt Bestuurt vergaderde online over hun buurt het Noordereiland.

 

 • Vergadering wordt geopend.
  Het blijkt, dat niet iedereen toegang krijgt via de link, maar dat is niet meer op te lossen, waarvoor excuses.
 • Wietse Sennema, manager van A La Plancha vertelt de huidige opzet van A la Plancha en de plannen met de Vista Lounge. Er zijn diverse praktische vragen. Er is overlast van de fietsen van de bezoekers en een goede oplossing wordt gezien in het plaatsen van een fietsvlonder aan de Maaskade t.h.v. ons Park.
 • Toekomst van Café het Eiland.
  De afgelopen 20 jaar heeft het café diverse uitbaters gekend, die ofwel niet succesvol waren bij de exploitatie of het café inzetten voor criminele doeleinden. De vraag is of bewoners zelf ideeën hebben voor een aangename exploitatie van deze ruimte. De wijkraad geeft aan dat er binnenkort een volgend Horeca gebiedsplan moet komen en vraagt input voor advies over de bestemming.
 • BB na Covid 19.
  Wij hopen in september weer te kunnen vergaderen in het Huis vd Wijk.
  Buurt Bestuurt is een organisatie van vrijwilligers, die actief dingen doen voor de samenleving van het eiland. BB doet dat in samenwerking met de diensten. Bewoners signaleren daarbij ook regelmatig zaken, die met de diensten kunnen worden aangepakt. Grotere politieke kwesties zijn echter niet voor BB, maar voor de Wijkraad en wij spreken ook niet met hogere functionarissen van de diensten. Aan de deelnemers van Buurt Bestuurt , waarvan wij niet weten welke activiteiten zij nu doen en/of later willen gaan doen zullen wij deze vraag binnenkort gaan stellen per mail.
 • W.v.t.t.k.
  Er bestaat ontevredenheid over de mate, waarin de wensen van de bewoners zijn meegenomen in de plannen vergroening van de Maaskade. De discussie concentreert zich op het onderwerp mobiliteit met fiets parkeren en het gebrek aan inzicht in de tekeningen en een fysieke inspreek bijeenkomst met de bewoners.
  Voor deze keer zal BB hierover een mail sturen aan Jannes vd Heide. Er zijn nog opmerkingen over de groenvoorziening algemeen en de mailwisseling voor deze vergadering.
 • Sluiting.Buurt Bestuurt

 

 

Mededeling van het secretariaat.

Buurt Bestuurt is van de bewoners, voor de bewoners en dat vraagt dus een actieve inzet om dingen te organiseren, waar onze eilandsamenleving mooier en beter van wordt. Hiervoor zijn mensen nodig met verschillende kwaliteiten, organisatoren maar vooral doeners.
Op dit moment staan er in onze verzendlijst 70 personen. Van ongeveer de helft van deze mensen weten wij, dat zij op de ene of andere manier actief zijn voor het eiland, maar van een even groot deel missen wij de informatie.

Nu begrijpen wij zeer wel, dat de huidige coronatijd het contact moeilijk maakt, maar wij willen toch onderzoek doen naar wat deze relatief onbekenden nu nog doen en wat zij in de periode na corona zouden willen doen. Derhalve zullen wij aan de ons onbekenden binnenkort een mail sturen met de vraag in welk van de werkgroepen zij willen meedoen en wat zij dan willen doen.

Indien wij geen antwoord ontvangen schrappen wij deze mensen van de verzendlijst. De informatie is altijd te lezen op de website: www.Noordereiland.org.

Met vriendelijke groet,
Patrick en Marjolein

 

Volgende vergadering

Onze volgende bijeenkomst is 5 juli, naar verwachting nog digitaal.
Augustus is er geen bijeenkomst
Dan weer 6 september, hopelijk live.

Ben je verhinderd? Laat het ons dan even weten via bbnoordereiland@gmail.com.
Neem ook eens een kijkje op www.noordereiland.org/buurt-bestuurt/ om op de hoogte te blijven van actuele eiland zaken.

Buurt_Bestuurt Noordereiland

Bron: Buurt Bestuurt Noordereiland


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart