Inloopbijeenkomst Maaskade

>
>
Inloopbijeenkomst Maaskade

Maaskade ontwerp inzage

Het liep aardig vol tijdens de twee inloopbijeenkomsten op 15 oktober in het Huis van de Wijk. Projectmanager Jannes van der Heide en landschapsontwerper Diana Santa Cruz Schaack gaven daar toelichting op het definitieve ontwerp Vergroening Maaskade.

Op tafel en aan de ramen waren de tekeningen van het ontwerp te zien en konden de bewoners en ondernemers die eens goed bekijken en met Jannes en Diane de details bespreken en hun vragen voorleggen.

Fietstrommels
Het leek erop dat het merendeel van het ontwerp de goedkeuring kon wegdragen. Maar het ging tijdens de gesprekken vooral over fietstrommels. Waar moeten die nu staan? Ze staan nu ingetekend, conform Rotterdams beleid (2016) in langsparkeervakken voor de huizen. Daar bleken veel bewoners niet over te spreken. Waarom niet aan de overkant, bij de doorgangen naar de Maaskade? Maar, moet daar dan een parkeerplaats voor wijken, of juist niet? Sommige fietstrommels zijn aangevraagd door bewoners, ook zij willen kunnen aangeven waar die trommel dan het beste kan staan. En fietstrommels of niet: er is sowieso onvoldoende plek om fietsen netjes te kunnen parkeren.

Maaskade ontwerp inzageZo veranderde het gesprek van de groenvoorzieningen op de kade naar de groene fietstrommelproblematiek. Een probleem dat Jannes en Diana niet zomaar kunnen oplossen. Zij gaan over de groenvoorziening op de kade. Fietsparkeren en het al dan niet plaatsen van trommels op parkeervakken valt onder verantwoordelijkheid van Stadsbeheer en/of Parkeerbeheer.

Jannes en Diana nemen in ieder geval de opmerkingen en vragen van de inloopbijeenkomst mee terug en kaarten het aan bij de diensten die daarover gaan. Maar Jannes adviseert ook om als bewoners samen met de wijkraad te bespreken wat de beste plek is voor de fietstrommels en dat via hen kenbaar te maken bij de betreffende diensten. Maandag 18 oktober vergadert de wijkraad en zal dit onderwerp ongetwijfeld worden besproken.

“Ik ben in ieder geval blij dat op het ontwerp voor de inrichting van de Maaskade zelf weinig kritiek meer was”, concludeert Jannes. “Wat dat betreft kunnen we van start. Eind dit jaar wordt begonnen met grondverbetering, zodat het groen straks een goede voedingsbodem heeft. Naar verwachting gaan de werkzaamheden aan de Maaskade dan begin 2022 echt van start”.

 

Online bekijken? Bekijk de PDF van het ontwerp hier via Dropbox»

 

Gemeente Rotterdam

Zie ook deze berichten:
Ontwerp nieuwe Maaskade 2021 »
Presentatie 11 mei 2021 » 
Presentatie 2 feb. 2021 » 
Reacties op eerste OV »

 

Bron: Annette de Bus

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart