21 feb: hoogwater om 18.40 uur

>
>
21 feb: hoogwater om 18.40 uur

Er wordt maandavond rond 18.40 uur een waterstand verwacht van +2.60 meter boven NAP. dit betekent dat er NIET geparkeerd kan worden langs de kades.

Hoogwater Noordereiland (foto Nils Hilbers)

Met deze waterstand zal er ongeveer 25 cm. water op de kade staan en krijg je natte voeten. De gemeente Rotterdam zet waarschuwingsborden op de lager gelegen kades.

De nieuwe Maaskade op het Noordereiland heeft een hoogte van NAP +3,00. Maar de andere kades op het eiland zijn op het laagste punt +2,35m NAP. De woningen liggen met de drempel op +2,95m NAP. Dus vanaf het begin van de kade loopt het ong. 60 cm op naar de voordeur.

Zandzakken

Ten eerste hebben bewoners een eigen verantwoordelijkheid om zelf zandzakken in huis te hebben. Zo kunnen ze zich voorbereiden als er hoogwater dreigt. Bij een waterstand van +2.70m NAP zal de gemeente naar het Noordereiland gaan met zandzakken als noodaanvulling voor de mensen daar. Dit is wel echt een noodaanvulling.
De gemeente staat dan op de lagere kades zoals bij de Meeuwenstraat (kop van Noordereiland).

Wilt u de actuele waterstand weten in de Nieuwe Maas?
Bekijk dan de kaart van Rijkswaterstaat.

Wat kunt u zelf doen?

Wij adviseren u om de berichtgeving in de gaten te houden en indien nodig voorzorgsmaatregelen te treffen. U bent zelf verantwoordelijk voor het nemen van maatregelen om schade aan uw eigendommen te voorkomen. Ook bent u zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van materialen om uw woning te beschermen tegen hoogwater. Deze materialen kunt u aanschaffen bij verschillende bouwmarkten.

Bij voorzorgsmaatregelen kunt u denken aan het waterdicht maken van uw huis door het plaatsen van zandzakken of schotten voor deuren, belangrijke eigendommen naar een hogere verdieping verplaatsen, uw auto verplaatsen naar een hoger gelegen terrein en het afsluiten van de elektriciteit als dat nodig is.

Kijk voor meer tips over wat u zelf kunt doen op: www.rotterdam.nl/wonen-leven/buitendijks/

Wat doet de gemeente?

Als er hoogwater wordt verwacht, plaatst de gemeente afzettingen op de lager gelegen plekken. Bewoners worden gewaarschuwd om hun auto’s langs de kades weg te halen. De politie en gemeente werken samen om de veiligheid te waarborgen. Als het nodig is worden auto’s weggesleept om overlast te voorkomen.

Omdat het Noordereiland lager ligt dan de rest van Rotterdam zet de gemeente hier zandzakken op pallets neer bij de kadewegen. Dit is alleen voor eventuele noodaanvulling op de maatregelen die de bewoners zelf treffen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de risico’s van hoogwater, wat hoogwater voor u betekent of wat u zelf kunt doen? Maak dan gebruik van de onderstaande middelen:

Gemeente Rotterdam

Bron: Gemeente Rotterdam


Video op Twitter

Alweer #hoogwater op het #Noordereiland, Rotterdam.
Zie Maaskade video 🎬🌊 pic.twitter.com/vxXxM5PPrV

— Lichting98 (@Lichting98) February 21, 2022

 

Bericht op Facebook

Bron: www.facebook.com/Noordereiland/

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart