31 januari: hoog water

>
>
31 januari: hoog water

De gemeente waarschuwt dat morgen, maandag 31 januari hoog water verwacht wordt: Er wordt maandag rond 15.00 uur een waterstand verwacht van 2.62 meter boven NAP. In deze situatie zet de gemeente Rotterdam lager gelegen kades af.

Hoog water - MaaskadeWilt u de actuele waterstand weten in de Nieuwe Maas?
Bekijk dan de kaart van Rijkswaterstaat: waterinfo.rws.nl/#!/kaart/waterhoogte-t-o-v-nap/

Dit komt door een combinatie van springtij, hoge rivierafvoer en sterke wind. Buitendijks gebieden in Rotterdam lopen een verhoogd risico op overgelopen kades. Dit zijn de gebieden die vóór een dijk liggen, zoals het Noordereiland.

Wat kunt u zelf doen?

Wij adviseren u om de berichtgeving in de gaten te houden en indien nodig voorzorgsmaatregelen te treffen. U bent zelf verantwoordelijk voor het nemen van maatregelen om schade aan uw eigendommen te voorkomen. Ook bent u zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van materialen om uw woning te beschermen tegen hoogwater. Deze materialen kunt u aanschaffen bij verschillende bouwmarkten. Bij voorzorgsmaatregelen kunt u denken aan het waterdicht maken van uw huis door het plaatsen van zandzakken of schotten voor deuren, belangrijke eigendommen naar een hogere verdieping verplaatsen, uw auto verplaatsen naar een hoger gelegen terrein en het afsluiten van de elektriciteit als dat nodig is.

Kijk hier » voor meer tips over wat u zelf kunt doen.

Wat doet de gemeente?

  • Als er hoogwater wordt verwacht, plaatst de gemeente afzettingen op de lager gelegen plekken.
  • Bewoners worden gewaarschuwd om hun auto’s langs de kades weg te halen.
  • De politie en gemeente werken samen om de veiligheid te waarborgen. Als het nodig is worden auto’s weggesleept om overlast te voorkomen.

Omdat het Noordereiland lager ligt dan de rest van Rotterdam zet de gemeente hier zandzakken op pallets neer bij de kadewegen. Dit is alleen voor eventuele noodaanvulling op de maatregelen die de bewoners zelf treffen

Gemeente RotterdamMeer info op: www.rotterdam.nl/wonen-leven/buitendijks/
+ Website met hoog hoe hoog het water kan komen: www.overstroomik.nl

 

Bron: Gemeente Rotterdam


 

Instructiefilm zandzakken gebruiken tegen hoog water:

 

 

Link video: https://youtu.be/y_Cmf-jcsGA

 


 

Update: beelden van de vloed.

+ video:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart