De vernieuwde Schatkaart Noordereiland

>
>
De vernieuwde Schatkaart Noordereiland

In januari 2022 is de nieuwe editie van de Schatkaart Noordereiland uitgebracht.
Schatkaart Noordereiland - 2022Het is de derde editie van deze kaart sinds 2011. De getekende schatkaart bevat informatie en leuke weetjes over de historie en markante plekken op het Noordereiland en is een visitekaartje van deze bijzondere wijk in Rotterdam. Op donderdag 27 januari 2022 mocht wijkraadslid Anne-Marie Steijl in het Huis van de Wijk op het Noordereiland het eerste exemplaar in ontvangst nemen tijdens een feestelijke presentatie. Zie foto op Facebook »

Met de kaart in de hand kan iedereen de schatten van het eiland gaan verkennen. Ontdek bijvoorbeeld het Verhalenbankje en de brandgrenssteen, en welke ondernemers er te vinden zijn. Of eet of drink iets bij een van de verschillende horecagelegenheden. Ze zijn allemaal – letterlijk – op de kaart gezet.

De schatkaart is met deze derde editie weer volledig up-to-date. Naast nieuwe ondernemers en gebouwen die nu te vinden zijn op het Noordereiland, zijn ook twee locaties net buiten het Noordereiland, in Rotterdam-Zuid, aan de kaart toegevoegd: De Koningskerk en Villa Zebra aan de Stieltjesstraat. Dit omdat Noordereilanders daar terecht kunnen voor de wijkkeuken en de voedselbank, en voor kinderactiviteiten.

De schatkaart is het ontwerp van ontwerper – en Noordereilandbewoner – Nils Hilbers. Hij is ook verantwoordelijk voor het tekenwerk. De teksten zijn afkomstig van redacteur Annette de Bus. Daarnaast is deze editie mogelijk gemaakt door Stichting Expeditie Noordereiland, De Wijkraad Noordereiland en vele ondernemers van het eiland. Zij leverden allen tekstueel en financieel een bijdrage.

 

 

Te koop op het Noordereiland

De schatkaart kost € 1,00 en is te koop in de Eilandwinkel in het Huis van de Wijk aan de Prins Hendrikkade 89 op het Noordereiland.
Meer informatie op: Schatkaart Noordereiland »

 


Video van de schatkaart Noordereiland

 

Link video: https://youtu.be/cHk-lyCvSAc

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart