Hulp bij energiebesparing

>
>
Hulp bij energiebesparing

EnergiebesparingDe gemeente krijgt van het rijk extra budget om huurders en woningeigenaren met een laag inkomen te helpen bij het energiezuiniger maken van hun woning. Zo kunnen vanaf december 2022 huurders van particuliere eigenaren of huiseigenaren gebruik maken van ‘Waterzijdig inregelen’. Dit is het instellen van radiatoren waardoor er precies genoeg warm water door de radiatoren gaat om de woning goed te verwarmen. Dit bespaart kosten.
Ketelbinken en Wijk Energie Werkt voeren het uit, zij werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Energiecoach en Opzoomer Mee in de Wijk

De Energiebank organiseert vanaf december informatiebijeenkomsten voor groepen bewoners over energiebesparing; energiecoaching. Bewoners wisselen tips uit en krijgen kleine energiebesparende producten. Opzoomer Mee gaat dit najaar als proef in vijf straten in Feijenoord met buurtbewoners in gesprek over energiebesparing. Ze werken hierin ook samen met de Energiebank. De komende maanden volgen nog meer maatregelen waar Rotterdammers met een laag inkomen gebruik van kunnen maken.

Voor lage inkomens

Deze maatregelen zijn nu nog voor alle Rotterdammers (huurders en huiseigenaren) die een inkomen hebben tot 140% van bijstandsniveau. Om de juiste mensen te bereiken werkt de gemeente samen met partners zoals woningcorporaties, kerken, moskeeën, Energiebank Rotterdam, Fonds Bijzondere Noden Rotterdam, budgetmaatjes010, etc.

Een overzicht van de diverse manieren om hulp te krijgen voor het beperken van de energierekening, zoals het aanvragen van energietoeslag, bijzondere bijstand, een energieklusser of de Energiebank is te vinden op de website van de gemeente: www.rotterdam.nl/wonen-leven/energiekosten/

 

Hulp van de Gemeente Rotterdam per onderwerp:

 • Energietoeslag
  Heeft u een laag inkomen? Met de (extra) energietoeslag kunt u uw hogere energiekosten betalen.
 • Bijzondere bijstand
  Als uw energierekeningen niet kunt betalen, ondanks energietoeslag. Of heeft u geen recht op energietoeslag. Dan krijgt u misschien Bijzondere bijstand. Dit geldt ook voor studenten.
 • Uw energierekening verlagen? Energiebank Rotterdam helpt!
  De Energiebank Rotterdam wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor iedere Rotterdammer.
  Aanmelden om te besparen op uw energierekening kan hier.
 • De Vraagwijzer helpt u verder
  Kunt u uw energierekening niet betalen? Wilt u hulp bij het aanvragen van energietoeslag en een energieklusser? Kom dan naar de Vraagwijzer, een gratis loket van de gemeente.
 • Tips om energie te besparen
  Bespaar energie en geld met handige tips, producten en simpele aanpassingen op Duurzaam010.nl.
 • Heeft u een koopwoning?
  Kijk hieronder welke subsidies en leningen er zijn om uw woning te verduurzamen en uw energiekosten te verlagen.
 • Energieklusser
  Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een energieklusser aanvragen. Hulp nodig bij uw aanvraag?
  Bel dan 14 010.
 • Waterzijdig inregelen CV-ketel
  Huiseigenaren en particuliere huurders met een cv-ketel kunnen de radiatoren zo laten instellen dat het bespaart op de energierekening. U kunt zich hiervoor vanaf december aanmelden.

 

 

Zie ook deze websites:

– Duurzaam010: Wat kan ik doen »

– Gemeente Rotterdam: Geldzorgen »

 

 

Gemeente Rotterdam

Bron: Gemeente Rotterdam

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart