Hulp bij Geldzorgen

>
Hulp bij Geldzorgen

Lukt het je maar moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen elke maand? Is ineens de wasmachine stuk en heb je geen geld voor een nieuwe? Maak je je zorgen over de energiekosten of heb je niet genoeg geld voor de schoolspullen of sportlessen voor je kind?

Eerste hulp bij geldzorgen

Voor Rotterdammers zijn er allerlei regelingen beschikbaar. Bij het Hulpteam Geldzaken van de gemeente kan je terecht om de mogelijkheden te bespreken. Ook kan je terecht voor vragen en hulp bij het Infoplein in het dichtstbijzijnde Huis van de Wijk. Ook voor het invullen van allerlei aanvraagformulieren.

Adviseurs van het Hulpteam Geldzaken kunnen u helpen met:

  • ondersteuning bij het zélf oplossen van een betalingsachterstand. Zo kunnen we alvast contact opnemen met de woningcorporatie of zorgverzekeraar waar u een betalingsachterstand heeft.
  • iemand zoeken die u begeleidt met het ordenen van uw geldzaken.
  • uitzoeken van welke regelingen u gebruik kunt maken. En hoe u kunt besparen op bepaalde uitgaven.
  • adviseurs en ondersteuners zoeken, die u met andere problemen kunnen helpen. Misschien heeft u problemen waardoor uw betalingsachterstanden zijn ontstaan.

Hulp van de gemeente Rotterdam

Website van de gemeente: www.rotterdam.nl/hulpteam-geldzaken

Website SOL Rotterdam: https://www.solnetwerk.nl/agenda/infoplein-noordereiland/

Hoge energiekosten?

Heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de energietoeslag van 1.300 euro. Ga naar de pagina Energietoeslag om na te gaan of u de energietoeslag kunt aanvragen.

Bijzondere bijstand voor extra energiekosten

Kunt u uw energierekening niet meer betalen? Dan krijgt u misschien Bijzondere bijstand voor extra energiekosten. Dit geldt ook voor studenten. Bijzondere bijstand energiekosten aanvragen.

Bron: Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Bericht over zorgen op Facebook

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart