Proef met betrouwbare walstroom

>
>
Proef met betrouwbare walstroom

Walstroom pilotIn het centrum van Rotterdam geldt een generatorverbod voor stilliggende binnenvaart. De binnenvaart is dus verplicht om daar gebruik te maken van walstroom, maar sommige schepen hebben behoefte aan méér stroom dan de voorzieningen kunnen leveren. Daarom is er nu op de Maaskade een proef met gratis walstroom uit een batterijsysteem voor binnenvaartschepen in de CEMT klasse V.

Skoon Energy heeft daarvoor op de Maaskade in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam een batterijsysteem geplaatst om de lokale walstroomvoorziening voor de binnenvaart te versterken. De batterij ondersteunt de walstroomkasten die daar al op de kade staan door meer vermogen beschikbaar te stellen voor de aangemeerde schepen. De proef duurt tot 31 maart 2022 en moet uitwijzen of het batterijsysteem in combinatie met de lokale walstroomkast voorziet in die behoefte.

In februari ontvingen een aantal omwonenden een bewonersbrief over dit project, om hen te informeren over de batterijcontainer op de Maaskade. Doel van het project is dat alle schepen hun generatoren aan boord uit kunnen laten als ze aangemeerd liggen. Geen uitstoot, stank en geluidsoverlast dus!

 

Het start-up bedrijf Skoon Energy is gevestigd in Rotterdam, de eigenaar woont zelf op de Maaskade.
Meer info? Kijk op: www.skoon.world/nl/2022/02/24/extra-sterke-walstroom-uit-batterij-voor-binnenvaart/

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart