Verslag 30 mei Buurt Bestuurt

>
>
Verslag 30 mei Buurt Bestuurt

Kort verslag van BB 30 mei 2022Buurt Bestuurt verslag
Aanvang: 19.30 UUR / Huis van de Wijk

OPENING EN MEDEDELINGEN

Welkom aan alle aanwezigen; Patrick laat zich verontschuldigen wegens drukke werkzaamheden. Marjolein zit voor. Het Huis van de Wijk is drie dagen gesloten vanaf 1 juni. Nieuwe beheerders zijn Ronald Neijboom en Leo vd Velden.

AGENDA

Opvolgacties na vergadering 2 mei

Afronden voorbereidingen Schoon Schip Dagen; flyeren, contact met gemeente, check op workshops en activiteiten, mobiliseren vrijwilligers.
Alles afgerond; evaluatie Schoon Schip staat op de agenda

Te bespreken

 1. Evaluatie Schoon Schip 27 en 28 mei 2022.
  Algemene indruk: twee geslaagde dagen; complimenten vanuit de deelnemers.
  Mooi dat het van de grond is gekomen, belangrijk voor bewonersbetrokkenheid. Informeel contact met de wijkagent is zeer gewaardeerd. Contact tussen bewoners op een positieve manier mogelijk gemaakt. Inbreng van horeca en winkels (Spar en Noordereilandwinkeltje) wordt gewaardeerd. Kinderen hebben zich goed vermaakt en hebben wat geleerd. Zichtbaarheid op het eiland; combinatie milieupark – weggeeftafel was succesvol. Voorkeur voor 1 dag voor alle activiteiten. Plantjesmarkt was leuk. Schoon Schip is zeker voor herhaling vatbaar. Zeven mensen hebben zich bij Pim gemeld om regelmatig zwerfvuil te ruimen (zie verder werkgroep Schoon). In de loop van dit jaar nieuwe ideeën verzamelen voor volgend jaar. We hebben behoefte aan een evaluatie met Stadsbeheer; nadenken over de vorm daarvan.
 2. Stand van zaken werkgroepen/inventariseren behoefte:
  Samen: Arthyra trekker; veel activiteiten (wandelen, line dance etc.)
  Schoon: Pim trekker; voorstel om 1 bijeenkomst te houden met alle actieve schoonmakers (om afspraken te maken over beschikbare materialen en ‘verdeling van het eiland’)
  Buurtpreventie, veilig: we wachten evt. aanmeldingen van de gemeente af n.a.v. de buurtpreventie-bakfiets afgelopen zaterdag.
 3. Rondvraag
  AED’s en overdracht door Humanitas. Navragen bij Harmen Dorser.
 4. Sluiting

Buurt Bestuurt

Opmerkingen

Agendapunten voor de volgende vergadering (4 juli) kunnen tot 7 dagen voor de vergadering via bbnoordereiland@gmail.com worden aangeleverd.

ACTIE-ITEMS

 1. We hebben een nieuwe Wijkraad; het is belangrijk om de samenwerking met de Wijkraad goed vorm te geven. Buurt Bestuurt richt zich op activiteiten voor, door en samen met bewoners, ondersteund door de gemeentelijke diensten. Wijkraad heeft een aantal formele taken in het bestuur van de stad.
 2. We hebben een nieuwe Welzijnsorganisatie: SOL. We willen graag kennismaken en horen waar de organisatie zich op gaat richten, zodat we als Buurt Bestuurt daarop kunnen inspelen.
 3. We hebben nog geen nieuwe wijknetwerker, de opvolger van Marijke. Wel is er een nieuwe contactpersoon bij Stadsbeheer, wijkregisseur; ook met haar willen we graag een keer kennismaken.
 4. We zien kansen in de samenwerking met andere actieve groepen, verenigingen en stichtingen die op het Noordereiland actief zijn. Voorstel om allemaal na te denken over welke groepen dat zijn en waar we een verbinding zouden kunnen leggen om elkaar te versterken.
 5. Hans is bij Stichting Mualla geweest en heeft de flyers er neergelegd. Marjolein deelt de contactgevens van Mualla met de wijkmanager. We zien mogelijkheden om de grote zaal bijvoorbeeld te kunnen gebruik voor de groeiende groep line-dancers en grote vergaeringen.
 6. We gaan nadenken over een Buurt-thema-avond per kwartaal. Afhankelijk van het onderwerp (geopperd zijn: sport, langer gezond thuis wonen, klimaatadaptatie, verkeer & mobiliteit, wonen, vergroenen, energietransitie) kijken naar hoe we zo’n bijeenkomst vormgeven. Willen we voorlichten, brainstormen, uitleggen, etc. Ook hier de samenwerking zoeken met SOL en anderen.

 

DOORKIJK AGENDA 4 JULI 2022.

SOL uitnodigen voor kennismaking
Serife Karaka, wijkregisseur (Stadsbeheer) uitnodigen.

 

 

Vragen? Laat het ons dan even weten via bbnoordereiland@gmail.com.
Neem ook eens een kijkje op www.noordereiland.org/buurt-bestuurt/ om op de hoogte te blijven van actuele eiland zaken.

Buurt_Bestuurt Noordereiland

Bron: Buurt Bestuurt Noordereiland

 

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart