Nieuwbouw kademuur Maaskade

>
>
Nieuwbouw kademuur Maaskade

Op dinsdag 1 november vond de informatiebijeenkomst nieuwbouw kademuur Maaskade plaats bij Stichting Welzijn Mualla. Op deze webpagina leest u het belangrijkste nieuws van de avond.

In december vorig jaar is zon 40 meter kade verzakt ter hoogte van de adressen Maaskade 94 t/m 98. De verzakte kade is onderdeel van een originele kade van circa 500 meter uit 1892. De kade voldoet niet aan hedendaagse technische eisen. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft besloten de volledige 500 meter te vervangen door een nieuw kadedeel. Het gebied loopt ongeveer van huisnummer 75 tot aan nummer 156.

Nieuwe Maaskade

Minder wateroverlast
Volgens Rijkswaterstaat staat het Noordereiland gemiddeld n keer per jaar onder water. Het Havenbedrijf ziet de aanleg van de nieuwe kade als kans om de wateroverlast voor bewoners en bedrijven te verminderen en te investeren in de leefomgeving. De kade is nu tussen de NAP +2.55 en +2.70 meter hoog. We gaan investeren in een kade van NAP +3.00 meter. Door de huidige kade te verhogen wordt de kans op overstroming verkleind tot n keer in de tien jaar.

Binnenvaart
Omdat de huidige bodemdiepte voor de kade momenteel varieert van NAP -2,50 tot -5,00 meter is deze daarmee alleen geschikt voor schepen met een diepgang varirend tussen 0,80 meter en 3,30 meter. De afmeermogelijkheden voor de binnenvaart zijn daarom beperkt. De gehele kade wordt nu geschikt gemaakt voor schepen met een diepgang van 3,50 meter. De ligplaatsfunctie blijft bestaan.

Ontwerp
Het Havenbedrijf is gestart met het ontwerp van een nieuwe kade en is in gesprek met de gemeente Rotterdam over onder andere de uitstraling van de kade. Verwachte start van de werkzaamheden: zomer 2017. Begin volgend jaar hoop ik u meer te kunnen vertellen over de uitvoeringsmethode en de planning. Voor vragen kunt u altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,
Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Port of RotterdamAnouska Hoogendoorn-Lagerwaard
a.hoogendoorn@portofrotterdam.com
Tel.: 06 – 104 00 112

Zie ook vorig bericht: Reparatie kademuur Maaskade


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart